Най-новият боксофис хит на световноизвестния германски режисьор  Рейнско злато ще

...
Най-новият боксофис хит на световноизвестния германски режисьор  Рейнско злато ще
Коментари Харесай

Най-новият на Фатих Акин с премиера на София Филм Фест

Най-новият боксофис шлагер на световноизвестния немски режисьор   " Рейнско злато " ще има премиера на идния 27-и  през март. Филмът е въодушевен от ориста на фамозния немски рапър от кюрдски генезис Живар Хаджеби, прочут като.  Той е роден в кюрдско семейство в Иран. В началото на 80-те родителите  му бягат в прилежащ Ирак, само че откакто режимът на Саддам Хюсеин атакува кюрдското малцинство, те са хванати и хвърлени в пандиза.

След емиграцията им в Германия, фамилията се пробва да води естествен живот. През 2009 година 28-годишният Живар взе участие в грабеж на камион, който транспортира злато, и бяга дружно със съучастниците си и плячката от 1,7 милиона евро в Ирак. След като е екстрадиран в Германия, попада в пандиза, откъдето продължава да ръководи музикалния си бизнес и даже незаконно записва албум, който излиза през 2012 година.

Хатар е един от най-прочутите рапъри в целия немскоговорящ свят, издал шест студийни албума, продадени в многохиляден тираж. Паралелно с работата си в музикалната промишленост, той основава верига за бързо хранене, притежател е на фамозен наргиле-бар, има собствен бранд тютюн, работи с дизайнери за основаване на фешън линия с дрехи и бижута за Massari.

„ Рейнско Злато “ – най-новата кино история, разказана от Фатих Акин, е по претекстове на автобиографичния разказ на рапъра. Емигрантският живот в Германия предлага доста благоприятни условия, само че и трудности – Живар се издига от малък нарушител до сериозен дилър на опиати. След изгубването на една пратка, фамозният грабеж на злато е проведен за изчистване задълженията към картела.

Фатих Акин е сценарист и режисьор на кино лентата, оператор е Райнер Клаусман, музиката е на Ралф Кемпер, а в функциите ще забележим Емилио Сакрая, Мона Пирзад, Кардо Разази, Илиез Раул, Согол Фагани, Хюсеин Топ, Арман Кашани и други



Прочутият в целия свят немски режисьор е роден в Хамбург през 1973 година в турско семейство. Учи образни връзки в Хамбургския лицей за изящни изкуства.

Дебютира в игралното кино през 1998 година с. За кино лентата той печели „ Златна мечка “ в Берлин през 2004 година. Със идващия си филм Акин получава премията за сюжет в Кан, четири Германски кино награди и Европейска кино премия за сюжет.

печели специфичната премия на журито във Венеция през 2009 година и номинация за „ Златен лъв “. За най-престижната венецианска премия е номиниран и „ Раната “ през 2014 година, а чудесният „ Сбогом, Берлин “ печели премията на младата аудитория на Европейските кино награди през 2017 година. Същата година Даян Крюгер очарова журито в Кан и ѝ бе връчена премията за най-хубава актриса във кино лентата на Акин „ Без благосклонност “, който е почетен и със „ Златен глобус “ за най-хубав чуждоезичен филм при започване на 2018 година.

Всички филми на Фатих Акин са били представяни в разнообразни стратегии на  през годините.

 

 

 

--
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР